’t Zand is meer dan alleen een Kanaaldorp

’t Zand is ontstaan als buurtschap in het begin van de achttiende eeuw. De naam ’t Zand is ontleend aan de herberg die er toen stond. Deze werd namelijk ’t Zand genoemd. Waar destijds niet meer dan tien huizen aan de Bosweg stonden zijn er nu plannen voor het uitbreiden van het dorp. Het project ’t Zand Oost gaat ervoor zorgen dat er 36 woningen bij gebouwd gaan worden en ’t Zand verder kan groeien.

Via de links aan de linkerkant van de pagina kun je alles over ’t Zand vinden. Van het wonen en leven tot natuur en ontspanning en van het ontstaan van het dorp tot het nu en hoe ’t Zand eruit gaat komen te zien. En ook worden de doelstellingen van de woningbouwprojecten, die ervoor moeten zorgen dat Zandtemers in hun eigen dorp blijven wonen, benoemd.

Verder kent ’t Zand een echt centrum, met onder meer een supermarkt, bakker, slager en sigarenwinkel wat voor een klein dorp tegenwoordig uniek genoemd mag worden. Het saamhorigheid en dorpsgevoel onder de inwoners maken dat deze winkels levensvatbaar zijn in het dorp.

Kortom, ’t Zand bloeit…